Siirry suoraan sisältöön

Videokollaasit

Tuote- tai yritysesittelyitä ja henkilökohtaisia videokokoonpanoja asiakkaan materiaaleista.

Tarvitseeko yrityksesi tuotevideon tai historiikkivideon joka esittelee yrityksen historiaa ja kehitystä? Tarvitsetko yksityishenkilönä mukavaa ohjelmanumeroa juhliin, esimerkiksi videota joka kertoo hääparista tai ehkä haluat yllättää jonkun joka täyttää tasavuosia videolla tämän elämänhistoriasta? Onko sinulla paljon valokuva- ja videomateriaalia josta voisi tehdä kertomus?

Designette tekee videoita sopivalla taustamusiikilla asiakkaan valokuva- ja videomateriaalista. Tekstejä voi lisätä sopiviin kohtiin. Siirtymä kuvasta/videosta toiseen tapahtuu luontevasti ja synkronoidaan musiikin kanssa. Asiakas toimittaa itse kuva- ja videomateriaalit, sekä mahdolliset tekstit. Otamme myös mielellään vastaan kappaletoivomuksia.

Kuvia paperimuodossa?

Designette voi tarpeen mukaan myös skannata vanhat paperimuodossa olevat kuvasi digitaaliseen muotoon, jotta saamme ne sisällytettyä videoon.

Minkälainen musiikki?

Musiikki on todella tärkeä oikean tunnelman luomiseen. Kappaleella on oltava sopiva rytmi, jotta siirtymisistä tulisi onnistuneita. Tehdäkseen katseluelämyksestä niin miellyttävän kuin mahdollista ei musiikki saa olla tylsä eikä liian hektinen. Video, jossa on materiaalia muilta vuosikymmeniltä, voi olla sopivaa käyttää musiikkia, joka oli suosittu juuri silloin. Kannatta myös osittain kuunnella lyriikoita, niin että laulu ei eroa videon sanomasta. Joissakin tapauksissa instrumentaalinen musiikki ilman laulua voi myös sopia paremmin.

Musiikin käyttöön on oltava oikeat luvat

Saadakseen käyttää musiikkia videokollaasissa on siihen hankittava oikeudet. Korvauksen suuruus vaihtelee käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi yksityishenkilöiden yksityisissä juhlissa näytettävän videokollaasissa käytetyn musiikin tallennuskorvaus on 65 eur / tuotanto. Yrityksen videokollaasissa olevan taustamusiikiin tallennuskorvaus on yleisesti 2,00 eur / musiikkisekunti, riippuen siitä mihin käyttötarkoitukseen elokuva tulee. Yrityksen sisäisen esittelyvideon musiikin tallenuskorvaus on 200 eur/ teos ja lupa on voimassa vuoden. Lisää infoa ja hinnat löytyy Nordisk Copyright Bureaun sivuilta.

makingmovies